Според Искрен Веселинов на българското население му липсвало ясен единен план
Държавата обяви нови икономически мерки в помощ на засегнатите от пандемията. В същото време бе представени и Националният план за ваксиниране Това, което липсва на българското население, е ясен единен план. Това заяви в ефира на „Денят ON AIR“ депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. „Ваксините ще бъдат доброволни и безплатни. Ще се започне от няколко центъра, които […]

Държавата обяви нови икономически мерки в помощ на засегнатите от пандемията. В същото време бе представени и Националният план за ваксиниране

Това, което липсва на българското население, е ясен единен план. Това заяви в ефира на „Денят ON AIR“ депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

„Ваксините ще бъдат доброволни и безплатни. Ще се започне от няколко центъра, които ще започнат ваксинацията, започвайки от рисковите лица и постепенно ще се разширява периметърът на обхванатите“, заяви той.

По думите му е трудно да се направи такъв Национален план поради неизвестните около коронавируса.

„Факт е, че настоящото ръководство на Министерството на здравеопазването подхожда много систематично, много професионално и постепенно всички „необрани“ неща в управлението на кризата намират своите решения“, коментира депутатът.

Той изрази мнението, че българите са най-бързо умиращият народ в света и това, че сме първи в Европа по смъртност от коронавирус не е новина.

„Както имаше оперативен щаб за справяне с пандемията, трябваше да има щаб, който да провежда мерките в икономически мащаб“, посочи още Веселинов.

Веселинов заяви, че е взето решение в помощ на бизнеса – общините да могат да намаляват данъците за битови отпадъци на засегнатите от пандемията.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук