Проф. Гигов: Националният ваксинационен щаб ще отговаря и за специалистите, и за финансирането
Националният оперативен щаб ще отговаря за изпълнението на Националния план за ваксинация, като така се създава нов Национален ваксинационен щаб. Това заяви на брифинг председателят на новия щаб проф. Красимир Гигов. Заместник-председател е доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. В новия щаб влизат – доц. Ангел Кунчев, гл. комисар Стоян Темелакиев, пол. доц. […]

Националният оперативен щаб ще отговаря за изпълнението на Националния план за ваксинация, като така се създава нов Национален ваксинационен щаб. Това заяви на брифинг председателят на новия щаб проф. Красимир Гигов.

Заместник-председател е доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

В новия щаб влизат – доц. Ангел Кунчев, гл. комисар Стоян Темелакиев, пол. доц. Андрей Ганев, Богдан Кирилов, д-р Страшимир Гинев, д-р Николай Брънзалов, д-р Галин Каменов, д-р Румен Кофинов, д-р Кремена Пармакова, д-р Цветолюба Генкова, д-р Данчо Пенчев, проф. д-р Мариана Муржева.

Първото заседание на Щаба ще бъде днес. Целите и задачите на щаба ще са за логистика, приемане, получаване, съхраняване и разпределение на ваксините, както и прецизиране на броя на хората за имунизация. Щабът ще отговаря и за осигуряването на специалисти и финансови средства, разкри проф. Гигов.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук