Проф. Георги Михайлов: Общинските болници спасяват здравната система, а искаха да ги закриват
И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение на здравната система, което до голяма степен е създадено отвън. Повечето болни не се нуждаят от болнично лечение, те могат да се лекуват у дома, това е истината. Градусът на стреса трябва да спадне, защото здравната система ще блокира. Това каза в студиото на „Панорама“ […]

И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение на здравната система, което до голяма степен е създадено отвън. Повечето болни не се нуждаят от болнично лечение, те могат да се лекуват у дома, това е истината. Градусът на стреса трябва да спадне, защото здравната система ще блокира.

Това каза в студиото на „Панорама“ хематологът проф. Георги Михайлов – депутат от ПГ на „БСП за България“, който прекара близо две седмици в болниците в Свищов и Гоце Делчев.

„Това, което видяхме в сърцето на здравната система – това са болниците, е една много скромна материална база, много скромни възможности, много тежък кадрови дефицит с и много възрастни лекари и медицински сестри със странични заболявания. Но това са неща, които не са от вчера“, коментира той.

За него в условията на COVID криза общинските болници са спасили здравната система.

„В момента те поемат между 80-100 пациенти с COVID инфекция, а бяха нарочени за закриване като ненужни. Ако не бяха те, тогава областните болници наистина щяха да приключат“, категоричен беше депутатът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук