Приеха Националния план за ваксиниране
„Току що приехме националния план за ваксиниране в България“ Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в МС. „Националният план на Република България за ваксиниране срещу КОВИД-19 е разработен съгласно заповед на здравния министър. Ползвани са указания на СЗО. Съобразен е с особеностите на българското здравеопазване, територия, инфраструктура. Създава се Национален ваксинационен щаб […]

„Току що приехме националния план за ваксиниране в България“

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в МС.

„Националният план на Република България за ваксиниране срещу КОВИД-19 е разработен съгласно заповед на здравния министър. Ползвани са указания на СЗО. Съобразен е с особеностите на българското здравеопазване, територия, инфраструктура. Създава се Национален ваксинационен щаб с председат проф. Красимир Гигов“, обясни министърът. 

Според него ваксинирането ще бъде на фази. В първата фаза влиза медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, дентални специалисти, фармацевти и друг помощен персонал.

„Лицата са поставени под висок риск със заразяване с КОВИД-19. Имунизирането им ще позволи да продължат да изпълняват професионалните си ангажименти“, каза Ангелов.

Той припомни че българите, независимо в коя група и фаза попадат, ще се ваксинират доброволно, след ясно изразено желание да направят това и ще има ясно и писмено съгласие коя ваксина да им бъде приложена.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук