Мадрид забранява посрещането на Нова година по площадите заради пандемията
Правителството на испанската област Мадрид реши да забрани посрещането на Нова година по площадите в областта заради заплахата от разпространение на коронавируса, съобщиха днес в Туитър местните здравни власти, цитирани от ТАСС и БТА. Тази мярка се отнася също до централния площад на испанската столица „Пуерта дел Сол“, където през минали години се събираха хиляди […]

Правителството на испанската област Мадрид реши да забрани посрещането на Нова година по площадите в областта заради заплахата от разпространение на коронавируса, съобщиха днес в Туитър местните здравни власти, цитирани от ТАСС и БТА.

Тази мярка се отнася също до централния площад на испанската столица „Пуерта дел Сол“, където през минали години се събираха хиляди хора, за да изядат 12 гроздови зърна под звъна на часовниковата кула.

„Автономната област Мадрид реши да отмени всякакви празнични прояви под звъна на камбанариите за Нова година по площадите или на обществени места в областта“, съобщиха властите.

Освен това ще бъдат въведени мерки срещу големи струпвания от хора до 7 януари. Празничните шествия на 5 януари (кавалкадата на тримата влъхви – Cabalgata de los Reyes Magos) ще бъдат организирани също при спазване на ограничителни мерки.

По-рано испанското правителство обяви ограничения за придвижване между областите от 23 декември до 6 януари. Изключение се прави за срещи с роднини. На обеди и вечери за Коледа и Нова година е разрешено да се събират не повече от 10 души.

От началото на пандемията в Испания са регистрирани повече от 1 670 000 заразени с КОВИД-19 и над 46 000 починали от заразата. В края на октомври испанското правителство отново въведе в страната извънредна ситуация, проължена до май догодина.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук