Лекар остро критикува българската ваксина
Някои лекари, които не са влизали в болница от 20 години, както и някои водещи от национални телевизии трябва да осъзнаят, че новите ваксини НЕ са одобрени по бързата процедура. Одобрени са по стандартната процедура, след провеждане на клинични изпитвания в 3 фази и оценка на постигнатите резултати от съответните регулаторни агенции. Това пише в […]

Някои лекари, които не са влизали в болница от 20 години, както и някои водещи от национални телевизии трябва да осъзнаят, че новите ваксини НЕ са одобрени по бързата процедура. Одобрени са по стандартната процедура, след провеждане на клинични изпитвания в 3 фази и оценка на постигнатите резултати от съответните регулаторни агенции.

Това пише в личния си фейсбук профил  гастроентерологът д-р Стефан Митев. Ето още от неговия пост:

„Процесът е сложен за разбиране от широката публика, затова трябва да се канят специалисти, работещи в сферата на клинични изпитвания, а не научни ренегати, чието мнение не е подкрепено от официалните данни.

Сроковете са съкратени спрямо минали ваксини заради изключително бързото създаване на прототип. Развитието на биотехнологиите сега ни го позволява. Преди години не сме можели да си позволим този лукс, но сега можем. Създаването на прототип за някои от новите ваксини става буквално за седмица. За съпоставка, „българската“ ваксина все още няма прототип, въпреки че някои професори (но нелекари) я превъзнасят. Това е нещо като хвалене на „нероден Петко“. Няма го, но си го хвалим, защото е наше.

Явно някои лекари и телевизионни водещи дълбоко не разбират концепцията за отношение полза/риск. За водещите е простимо, за лекарите – не.“

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук