Лекарка от Сливен загуби битката с COVID-19
Седмина жители на област Сливен, сред които и лекар, са починали през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Медицинското съсловие и пациентите изгубиха д-р Стоянка Секлемова, лекар в отделението по хемодиализа в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Жертвите на коронавируса са с придружаващи заболявания, на средна възраст 60-65 години. Сред новите 98 заболели има […]

Седмина жители на област Сливен, сред които и лекар, са починали през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Медицинското съсловие и пациентите изгубиха д-р Стоянка Секлемова, лекар в отделението по хемодиализа в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Жертвите на коронавируса са с придружаващи заболявания, на средна възраст 60-65 години.

Сред новите 98 заболели има двама лекари, акушерка и медицинска сестра. Диагностицирани са и нови случаи в по-рано установени семейни огнища.

Към момента болните с COVID-19 в областта са 1333-ма от 76 населени места. В община Сливен са 1013 души, Нова Загора – 188, Котел – 68, Твърдица – 64. Под домашна карантина са 1274 души.

От ОД на МВР-Сливен съобщиха, че са извършени 634 проверки за спазване на карантината, като не са установени нарушения. Извършени са 71 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт за спазване на противоепидемичните мерки, съставени са 12 протокола за предупреждение и един акт.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук