Ковид застигна и Стефан Софиянски
Двамата със съпругата му са се изолирали миналата сряда във вилата им край до Каварна, лекуват се с антибиотик От миналата сряда бившият кмет на София Стефан Софиянски и съпругата му са дали положителен резултат за COVID-19 и са се карантинирали във вилата си в добричкото село Поручик Чунчево. „Добре сме, не сме в тежко […]

Двамата със съпругата му са се изолирали миналата сряда във вилата им край до Каварна, лекуват се с антибиотик

От миналата сряда бившият кмет на София Стефан Софиянски и съпругата му са дали положителен резултат за COVID-19 и са се карантинирали във вилата си в добричкото село Поручик Чунчево.

Добре сме, не сме в тежко състояние. Няма да мрем скоро„, каза за „24 часа“ Софиянски, като опроверга появилите се новини от последните часове, че е в много тежко състояние и не желая да постъпи в болница.

Заразата при него преминава без температура, само със суха кашлица и загуба на апетит, но все пак се лекува с антибиотик, който му е изписан. „Нямам температура, но минава с много кашлица. По принцип не пия антибиотици, но слушам какво ми изписват„, обяснява 69-годишният бивш столичен кмет и отрича да го лекуват лекари от ВМА. „Някой си импровизира“, казва той за писанията за неговото здравословно състояние.

Карантината му изтича на 8 декември, а откъде се е заразил няма никакви подозрения. „През повечето време бяхме в Чунчево, доста добре изолирани. Може би от моите пътувания в София по работа. Не е толкова от моите контакти, защото хората, с които съм контактувал, слава богу, са си добре. Някъде сигурно по бензиностанции или нещо такова„, предполага той.

Оценява мерките срещу заразата като непоследователни, но отбелязва, че най-важната мярка е дисциплината на всеки. „Бих казал на хората да внимават. Да бъдат предпазливи. Болестта е неприятна„, добавя Софиянски.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук