Клисурска: Българското трудово законодателство се връща в Средновековието, работниците не са роби
Българското трудово законодателство се връща в Средновековието. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Надя Клисурска по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“. „Ние от БСП ще използваме всички парламентарни способи, за да защитим техните трудови права и да спрем този Кодекс на мракобесието да бъде приет. Българските работници […]

Българското трудово законодателство се връща в Средновековието. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Надя Клисурска по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Ние от БСП ще използваме всички парламентарни способи, за да защитим техните трудови права и да спрем този Кодекс на мракобесието да бъде приет. Българските работници са хора, а не роби. Извънредният труд не означава по-големи възнаграждения и заплати. Той означава рискове, ниска ефективност в работата, той означава риск за здравето за всеки български работник.

Помните ли Хитрино, помните ли тира, който се заби в буса, помните ли акушерката, която преби детенце, страдаща от бърнаут, заради денонощната работа.

Ние от БСП категорично се противопоставяме на това в Кодекса на труда чрез колективното трудово договаряне да бъде увеличен реферетният период на сумираното изчисление на работното време от 6 на 12 месеца“, каза още Клисурска

Тя посочи, че Европейската директива е категорична и казва, че това трябва да е до 4 месеца. „Категорично се противопоставяме на увеличението на извънредния труд от 150 на 300 часа“, каза още Клисурска.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук