Д-р Фаучи прие да ръководи екипа на Джо Байдън за борба с коронавируса
Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ (NIAID), заяви в петък, че е приел поканата на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън да бъде главен медицински съветник при неговата администрация, след като Байдън встъпи в длъжност. В интервю за NBC News американският топ епидемиолог заяви, че е приел […]

Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ (NIAID), заяви в петък, че е приел поканата на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън да бъде главен медицински съветник при неговата администрация, след като Байдън встъпи в длъжност.

В интервю за NBC News американският топ епидемиолог заяви, че е приел „незабавно“ предложението на Джо Байдън, предаде БНР.

Новоизбраният президент на САЩ обяви вчера, че възнамерява да предложи на д-р Фаучи да остане точно в същата роля, която е имал през последните няколко американски президента.

„Помолих Антъни Фаучи да остане точно в същата роля, която имаше по време на последните няколко президента, като го помолих да бъде главен медицински съветник и на мен и да бъде част от екипа за борба с Covid-19“, каза бившият вицепрезидент в интервю, което беше излъчено в четвъртък вечерта.

Водещият експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи имаше чести сблъсъци с настоящия президент Доналд Тръмп относно правителствения отговор на пандемията, като държавният глава предположи преди време, че може да реши да го уволни, ако спечели втори президентски мандат.

Междувременно в САЩ бяха регистрирани нови 217 664 случая на коронавирус през последното денонощие, с което техният общ брой от началото на пандемията достигна 13 921 374, показват последни данни на университета „Джонс Хопкинс“.

През последните 24 часа починаха 2 879 американци с Covid-19, а от началото на пандемията техният брой достигна 273 446.

Досега възстановените от опасната коронавирусна в САЩ са 5 404 018.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук