Десислава Танева: В кабинета няма интрига, с Емил Димитров сме в много добра комуникация
„Имаме много добра комуникация с Емил Димитров и с Министерството на околната среда и водите. Последно дебатирахме различните позиции по няколко теми преди той да се разболее от коронавирус. Интересът на индустриалното земеделие например не винаги намира общ интерес с екоминистерството. Всички мерки по осигуряване на необходимото количество вода за земеделие се взимат“. Това заяви […]

„Имаме много добра комуникация с Емил Димитров и с Министерството на околната среда и водите. Последно дебатирахме различните позиции по няколко теми преди той да се разболее от коронавирус. Интересът на индустриалното земеделие например не винаги намира общ интерес с екоминистерството. Всички мерки по осигуряване на необходимото количество вода за земеделие се взимат“.

Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред БТВ.

„Каквото информация официално са ни поискали от МОСВ, сме го предоставили в оперативен порядък. По отношение на документацията за двата язовира до Бургас, има прехвърляне на отговорност по отношение на тяхното управление. Не мога да кажа, дали има политическа интрига. Не съм усетила, че Емил Димитров не е от нашата партия. Смятам, че няма да има водна криза в Бургас. Предоставили сме язовирите Ахелой и Порой на общината за питейно-битови нужди“, допълни земеделският министър.

„Министерството на земеделието е кандидатствало с 3 проекта за евросредства. Два са одобрени. Единият е за електронна информационна система, а другият – за на възстановяване ремонта на напоителни системи. Ние трябва да адаптираме земеделието към климатичните промени. Част от производството няма да може да се развива без напояване“, каза още Десислава Танева.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук