Изненада! Адолф Хитлер спечели местни избори в Намибия
Намибийски политик, кръстен на Адолф Хитлер, казва, че няма планове за световно господство, след като спечели категорично на местните избори в Намибия, предава Би Би Си, цитирана от Агенция „Фокус“. Адолф Хитлер Уунона беше избран миналата седмица за съветник в избирателния район Омпунджа. В интервю за германския вестник Bild той настоя, че „няма нищо общо“ […]

Намибийски политик, кръстен на Адолф Хитлер, казва, че няма планове за световно господство, след като спечели категорично на местните избори в Намибия, предава Би Би Си, цитирана от Агенция „Фокус“.

Адолф Хитлер Уунона беше избран миналата седмица за съветник в избирателния район Омпунджа.

В интервю за германския вестник Bild той настоя, че „няма нищо общо“ с нацистката идеология.

Адолф, подобно на други германски имена, не е необичайно в страната, която някога е била немска колония.

Той е бил избран за управляващата партия „Свапо“, която ръководеше кампанията срещу колониалното управление и апартейда.

Уунона призна, че баща му го е кръстил на името на нацисткия лидер, но каза, че „вероятно не е знаел какво представлява Адолф Хитлер“.

„Като дете го приемах като напълно нормално име“, каза Уунона, който спечели мястото си в регионалния съвет с 85% от гласовете.

„Едва когато пораснах, разбрах: Този човек е искал да подчини целия свят“, каза той и добави. „Нямам нищо общо с тези неща.“

Уунона каза, че съпругата му го нарича Адолф и той е познат публично с това име, и не планира да го променя.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук